Notícies

Participació en l’estand de la Generalitat de Catalunya al MWC Barcelona 2023

La Generalitat de Catalunya vol donar suport a les empreses, entitats i centres tecnològics catalans del sector de les solucions i tecnologies mòbils perquè puguin participar en el MWC Barcelona 2023 que tindrà lloc del 27 de febrer al 2 de març en el recinte Gran Via de la Fira de Barcelona.

Els espais de la Generalitat de Catalunya estan destinats a les empreses i els centres tecnològics catalans que vulguin presentar els seus desenvolupaments tecnològics, productes i serveis. 

D’entre totes les sol·licituds rebudes, se seleccionaran 50 entitats que disposaran dels avantatges següents:

  • Un espai als estands de la Generalitat al MWC Barcelona 2023 (l’assignació dels espais es farà per sorteig).
  • Connexió a Internet.
  • 5 entrades per al MWC Barcelona 2023 (una d’elles amb accés a les conferències del Congrés).
  • Participació gratuïta a l’Open Innovation Challenge del MWC Barcelona 2023.
  • Inclusió en el catàleg online oficial d’empreses catalanes del MWC Barcelona 2023.

https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Participacio-en-lestand-de-la-Generalitat-de-Catalunya-al-MWC-Barcelona

COMUNICAT AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Catalunya, 8 de març de 2019

Des de l’Associació Blockchain Catalunya ens sumem i donem suport a les reivindicacions de la Vaga Feminista convocada per avui 8 de març.

Pensem que cal treballar a diari per igualtat efectiva entre dones i homes a tots els àmbits. Aquesta responsabilitat no és només de les dones. És una responsabilitat compartida que interpel.la dones, homes, societat, organitzacions, públiques i privades, i l’administració pública. Els sectors tecnològics en general, i el sector Blockchain en particular, pateixen d’un considerable biaix de gènere. És una actitud naïf voler liderar la transformació tecnològica de la societat a partir de la visió i el disseny de només la meitat de la mateixa.

Tenim una oportunitat com a organització i com a país per a liderar, amb el feminisme com a bandera, la transformació cap a una societat justa i igualitària.

Aquesta transformació es pot portar a terme des de l’àmbit teòric o des d’un àmbit pràctic i d’acció. Des de l’Associació ens comprometem a engegar iniciatives en ambdós àmbits, específiques i mesurables, per fer del sector Blockchain a Catalunya un veritable exemple de diversitat i equitat.

“L’adopció de la tecnologia blockchain no serà tant ràpida com pensem”

En Marc Rocas, President de l’Associació, va pronunciar ahir 31 de gener una conferència a la Fortalesa, de Sant Julià de Ramis, sota el títol “Blockchain: què pot fer per les nostres empreses.” Convidat pels despatxos d’advocats Vàzquez Advocats i Corsunsky & Moré, Rocas va incidir en la coexistència de dos tipus de cadenes de blocs. D’una banda, les “permissioned,” amb les què les empreses intenten estalviar costos, diferenciar-se la competència i evitar una possible disrupció tecnològica. De l’altra, les “permissionless,” de moment encara tècnicament inferiors com a conseqüència bàsicament de la necessitat de tenir un protocol de consens. Rocas va demanar a les empreses assistents que no deixin de banda la tecnologia Blockchain, però alhora advertí que és encara massa aviat per a fer-ne una migració completa dels seus sistemes. “L’adopció de la tecnologia blockchain no serà tant ràpida com pensem,” va reblar Rocas.

Tenim nova Junta Directiva

L’Assemblea Extraordinària del propassat 17 de gener va escollir la nova Junta Directiva de l’associació. S’obre una nova etapa, caracteritzada pels següents eixos genèrics:

  1. Apropar l’ús de la tecnologia blockchain a la ciutadania.
  2. Ser els referents de la tecnologia blockchain a Catalunya al davant de les institucions, mitjans, empreses, i la societat en general.
  3. Donar un retorn excel.lent al valor a la quota que els associats aporten.
  4. Impulsar els conceptes de diversitat, inclusió, i disrupció, amb un enfocament especial cap al desplegament de polítiques de gènere en tot allò relacionat amb la tecnologia blockchain. 

Molta sort!

 

Els socis de Blockchain Catalunya tenen un 10% de descompte en el màster en blockchain de la UPC

El máster presencial en Blockchain de la UPC ofereix un descompte del 10% per als associats a Blockchain Catalunya.

Aquesta és la descripció del màster formatiu:

Tecnologies Blockchain

Les tecnologies Blockchain estan començant a madurar i desperten un gran interès tant en l’àmbit acadèmic com industrial. Startups i iniciatives industrials descobreixen i proposen nous projectes d’innovació basats en la Blockchain, fent d’aquesta tecnologia un dels principals vehicles d’innovació i de millora per als propers anys. De fet, el canvi de paradigma que suposa la Blockchain ha generat i generarà nombroses oportunitats de negoci i per tant d’ofertes de treball per a especialistes.Segons un informe del conegut portal Upwork per freelances, el perfil de ”desenvolupador Blockchain” ha estat el més interessant en termes de demanda i salari el 2017 i es preveu que la demanda continuarà creixent de forma exponencial aquest any.Per aquest motiu, la UPC School ha volgut impulsar aquest màster, amb una gran orientació pràctica i professional, que va dirigit a professionals que vulguin entendre i desenvolupar aplicacions amb tecnologies basades en la Blockchain. Impartit per reconeguts professionals, el màster inclou formació exhaustiva en criptografia, seguretat, tecnologies de xarxa distribuïdes, projectes Blockchain i criptomonedes (Bitcoin, Ethereum, Hyperledger, IOTA, R3’s Corda, etc.), desenvolupament de Dapps i aspectes legals i de negoci.El màster compta amb la col·laboració del consorci Alastria, primera xarxa regulada basada en Blockchain, que inclou les principals empreses de banca, energia i tecnologies de la informació.

Per optar al descompte heu d’especificar que sou socis de Blockchain Catalunya en el moment de la vostra inscripció.

Podeu trobar més informació aquí

 

Dinar col.loqui -> Blockchain, quina revolució? amb Jordi Herrera, vicepresident de Blockchain Catalunya

Dinar col.loqui -> Blockchain, quina revolució? amb Jordi Herrera, vicepresident de Blockchain Catalunya

El proper 18 d’octubre els companys del 22@ organitzen un dinar col.loqui amb en Jordi Herrera, vicepresident de Blockchain Catalunya.

Adjuntem la seva conovocatròria:

Blockchain, la tecnologia de base de dades distribuïda i autentificada, és un nou sotrac a la revolució digital en curs. Les seves implicacions, que tot just ara comencem a intuir, poden redissenyar la manera que confiem i certifiquem la confiança digitalment. 

En Jordi Herrera, vicepresident de Blockchain Catalunya i professor del departament d’Enginyeria de la Informació i les Comunicacions a la UAB, coneix bé l’aplicabilitat de la tecnologia blockchain i ens parlarà de les oportunitats que planteja a nivell econòmic i social, i també dels riscos i els límits de la seva aplicació.

Si vols saber com t’afecta la revolució de la confiança no et perdis l’àgora del proper 18 d’octubre, a Novotel Barcelona City.

PREU DEL  DINAR: 

  • Els socis de 22@Network bcn disposen d’una invitació gratuïta per associat. I les següents reserves al preu especial de 20€ per assistent.
  • Preu no socis: 30€

Inscriu-te i et farem arribar la factura i el mitjà de pagament.

PROGRAMA

13:30h. Recepció – Networking

14:00h. Benvinguda i presentació a càrrec de Xavier Monzó, president de 22@Network bcn

14:05h. BLOCKCHAIN, QUINA REVOLUCIÓ? a càrrec de Jordi Herrera, vicepresident de Blockchain Catalunya

14:25h. Finger lunch/Networking

15:00h. Col·loqui moderat per Sergi Vicente, director de Betevé

15:20h. Networking Cafè

15:30h. Fi de l’acte

Teniu tota la informació i podeu fer les vostres inscripcions a:

https://www.22network.net/events/ca-blockchain-quina-revoluciu00d3-en-es/

Taller de regulació de Blockchain Catalunya

Taller de regulació de Blockchain Catalunya organitzat per Carlos Barbero Steinblock

Per fer la inscripció heu d’escriure a -> carlos@blockchaincatalunya.org

Blockchain Catalunya propone un ejercicio de estudio y reflexión sobre dos documentos de reciente aparición:

1.) Un comité técnico del parlamento Británico

https://publications.parliament.uk/pa/cm201719/cmselect/cmtreasy/910/91009.htm

2.) La CNMV

http://cnmv.es/DocPortal/Fintech/CriteriosICOs.pdf

En el acto fomentaremos el debate y un taller en el que damos una respuesta meditada y conjunta a cada uno de los puntos expuestos por estos organismos y lo publicamos en RRSS (si creemos que es lo suficientemente bueno incluso con nota de prensa).

Al ser convocatoria abierta, no podremos dar la ubicación del taller hasta que sepamos el aforo que vamos a tener. Para daros un orientación, será con alta probabilidad en Torre Barrina, L’Hospitalet. Si os adelantamos que será el lunes, 15 de octubre por la tarde y que comenzaremos puntualmente a las 18.30.

Para participar es requisito imprescindible que hayáis leído y analizado los documentos y traigais preparadas vuestras respuestas para ser más agiles en el debate y poder procesar todos los puntos.

Redactaremos un comentario conjunto y única bajo el paraguas de Blockchain Catalunya dando crédito a las contibuciones individuales.